Omgeving

Koog aan de Zaan grenst aan Zaandam, het kloppend hart van de gemeente Zaanstad, die verder bestaat uit de dorpen Assendelft, Krommenie, Westzaan, Wormerveer en Zaandijk. Het centrum van Zaandam ligt op 10 minuten vanaf "Kogerhof" en is per fiets of openbaar vervoer gemakkelijk en snel te bereiken. U vindt er een rijk en compleet winkelaanbod met naast de grote winkelketens een keur aan kleine boetiekjes en speciaalzaken. Ook dichterbij aan de Westzijde vindt u supermarkten en speciaalzaken. Voor een avondje uit bent u dankzij het Zaantheater, de bioscopen en vele cafés en restaurants in Zaandam op de juiste plaats.

Ook Amsterdam is snel en gemakkelijk bereikbaar. Vanaf NS-station Koog-Bloemwijk bent u binnen 15 minuten op station Amsterdam centraal. De directe omgeving leent zich bij uitstek voor dagrecreatie. Fietsen, wandelen en picknicken, het kan allemaal. Op korte afstand bevindt zich recreatiegebied het Jagersveld waar u kunt surfen en zwemmen of heerlijk een boek kunt lezen op één van de strandjes.

Treinstation Koog-Bloemwijk 5 minuten
A8 5 minuten afstand;
A10 15 minuten afstand;
A7 5 minuten afstand;
Amsterdam centraal station 15 minuten;
Voorzieningen en centrum 2 minuten;

Zaanstad heeft een compleet onderwijsaanbod met alle soorten basis- en voortgezet onderwijs. In de directe omgeving van "Kogerhof" bevinden zich kinderopvang, basisscholen en voortgezet onderwijs. De Zaanstreek is van oudsher een gebied met veel handel en nijverheid en heeft daardoor uitstekende verbindingen met de rest van Nederland, zowel met de auto als per trein en bus.

Voor cultuur en sport biedt Zaanstad volop mogelijkheden. Er is een rijk geschakeerd cultureel- en verenigingsleven. Van voetbalclubs tot toneelverenigingen, van natuurbescherming tot muziekschool. Op loopafstand bevindt zich een sportcentrum voor fitness, squash, badminton en een indoor-speelwereld voor de kinderen.

Menu